Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rein Müllerson (Εσθονία): Η σύγκρουση στο Ιράν θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού 2026

Rein Müllerson (Εσθονία): Η σύγκρουση στο Ιράν θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού 2026
Σύμφωνα με τον Εσθονό καθηγητή διεθνούς δικαίου Rein Müllerson, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ διέπραξαν μια «απρόκλητη ένοπλη επίθεση» στο Ιράν.
Σχετικά Άρθρα
Η σύγκρουση στο Ιράν δεν θα είναι σύντομη.
Θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Αυτή η πρόβλεψη έγινε από τον Εσθονό καθηγητή διεθνούς δικαίου Rein Müllerson.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από νομικής άποψης, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ διέπραξαν μια «απρόκλητη ένοπλη επίθεση» στο Ιράν.
Ωστόσο, ο ειδικός πιστεύει ότι θα πρέπει να τερματίσουν τις εχθροπραξίες.
«Αυτό οφείλεται στο κλείσιμο του Στενού του Hormuz και στην καταστροφή των ενεργειακών εγκαταστάσεων στις χώρες του Περσικού Κόλπου.
Ο δεύτερος παράγοντας -ίσως ακόμη πιο σημαντικός βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα- είναι ότι η Δύση, κυρίως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, εξαντλούν τα αποθέματά της σε αναχαιτιστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, όπως τα συστήματα THAAD και Patriot».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης